LEIA

Leia – nätverket för spelande tjejer

Leia är ett nätverk för att du som tjej inom spelhobbyn ska kunna utvecklas. Kanske vill du bli bättre på att arrangera? Eller bli bättre på att göra din röst hörd i en styrelse? Vill du dela med dig av dina erfarenheter till andra? Eller kanske vill du bara träffa andra tjejer som brinner för samma sak som du? Oavsett så har Leia något för dig, anmäl dig här.

Vad är Leia och vem är det till för?

Leia består av två delar: ett mentorskapsprogram och årliga nätverksträffar.

Leia riktar sig till alla som identifierar sig som tjejer. Om du har en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) och tycker att du har erfarenhet av att tolkas som tjej är du också välkommen. Är du osäker på om Leia är till för dig – kontakta oss!

Mentorskapsprogram

I mentorskapsprogrammet kopplar vi ihop erfarna arrangörer med tjejer som vill ha stöd och pepp i sitt engagemang i spelhobbyn. Under ett halvår får mentorsadepterna stöd av sin mentor i att fördjupa sig i utmaningar de står inför eller utveckla sitt ledarskap. Tjejer ifrån alla Sveroks verksamhetsgrenar är välkomna, och du får såklart vara med oavsett hur ny eller gammal du är inom hobbyn. Genom mentorskapsprogrammet åker du  på våra nationella nätverksträffar gratis!

 

Hur fungerar mentorskapsprogrammet?

Alla mentorer och adepter kommer träffas tre gånger under året på nationella nätverksträffar – en gång i april, en gång i september och en gång i november. På första träffen kommer ni matchas och få sätta upp mål för ert deltagande mentorsprogrammet. Mellan träffarna ses mentorsparen på egen hand ca var fjärde till åttonde vecka. Ni kommer få tips på ämnen att diskutera och möjlighet till uppföljning från våra ledare.

Varje träff kommer ha ett särskilt tema och innehålla en blandning av föreläsningar, workshopar, erfarenhetsutbyte och sociala aktiviteter. Alla mentorer och adepter får resa, boende och mat betalda under nätverksträffarna.

Nätverksträffar

Nätverksträffarna består både av lokala träffar till exempel på konvent där vi pratar av oss om hur vi upplever arrangemanget som tjejer. Här kan du se vilka lokala nätverksträffar som är på gång just nu. Vi har också större nationella och nordiska nätverksträffar, där vi under en hel helg träffas, umgås och gör roliga och intressanta aktiviteter. 

 

Nationella nätverksträffar

Träff 1:
20-22 april 2018, Eskilstuna
Tema: En introduktion till makt och mentorskap

Träff 2:
14-16 September 2018, Malmö
Tema: Inflytande i den digitala världen

Träff 3:
9-11 november 2018, Göteborg
Tema: Nordiskt samarbete och mångfald
Träffen hålls tillsammans med vår norska systerorganisation Hyperion.

 

OBS! Personer som inte är med i mentorsprogrammet kommer bara kunna åka på de nationella nätverksträffarna i mån av plats.

Anmälan

Är du det minsta intresserad? Anmäl dig här!

Res med sj och leia

Som deltagare i LEIA har du möjlighet att resa billigare med SJ. Gå hit för att boka.
Saknar du lösenordet så kontakta info@sverok.se